tisdag 26 maj 2009

Vecka 26 +5

Lite krämpor nu då. Lite klag. Sorry... Men jag har ont i magen. Känns ibland som mensvärk, ibland som sammandragningar, ibland som gaser. Himla obehagligt är det i alla fall. Jag tror i och för sig att det är det sistnämnda, för jag har varit lite rörig i magen dom senaste dagarna. Värken har varit ihållande sen lunch ungefär (nu är klockan åtta) och den kommer och går. Har googlat (såklart) och inser att det nog inte finns anledning till oro. Men vad hjälper det? Är det inte borta imorgon blir det till att ringa barnmorskan, om inte annat så för att försäkra mig om att allt är okej.


En annan krämpa som uppstått är att jag har vansinnigt ont i hälen. "Hälsporre" sa mamma med en gång, som att det var något jag skulle känna till... Googlar man det verkar det stämma. Kan dyka upp vid överbelastning och med tanke på viktuppgång verkar det väl troligt? Gör djävulskt ont när man går emellanåt, men jag hoppas det går över när vikten minskar så småningom. Till dess kan jag stå ut.

Annars har vi påbörjat föräldrautbildningen. Mycket känns självklart. Det jag vill få mer information om är just nu förlossningen. Vilka alternativ finns, vad innebär dom olika smärtlindringsmetoderna osv. Mest för att vara på det klara på vad jag INTE vill. Sen tror jag inte man ska planera alltför mycket. Tror man kan bli lite stirrig om planen då inte följs, vilket ju lätt kan hända. Bebisen kanske kommer snabbt och då finns det ju ingen tid för någon plan.

3 kommentarer:

 1. Aj, aj hälsporre och magont låter inte så kul. Skulle inte tro att det är någon fara med magen, det är ju så mycket som kan spänna och dra men visst blir man orolig... BMs svar vet vi ju nästan redan;) Hoppas det går över iallafall! Kram z

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte att föräldraubildningen bara fokuserade på själva förlossningen. Sedan när Prinsen kom ut märkte jag hur mycket som handlade om själva amningen, något de inte tog upp alls. Konstigt tycker jag. Jag hade inte problem alls med amningen men det är ju rätt vanligt att man har det. Trist då om man inte alls är beredd på att det kan bli strul.
  Vilken fin mage du har förresten!
  Kamar!

  SvaraRadera
 3. Ler lite för det verkar som att du får samma "krämpor" som jag fick i samma vecka... Mmitt magont gick över och det hoppas jag att ditt också gör snart. Och ja, BM lär säkert säga till dig att det är normalt. Jag fick svaret att livmodern vidgar sig rejält just i v 27-28 och att det är därför man har ont.

  Någon som liknar hälsporre har jag också, men det kommer och går och är inte ihållande hos mig. Men visst är det så att det vore konstigt om kroppen inte alls hade reagrat på den stora omställningen som det är att vara gravid. Hoppas dock att det lägger sig snart!!!

  Kram

  SvaraRadera