måndag 11 april 2011

Då kan vi börja räkna...

En vanlig mening i IVF-bloggar är "det är inte ofta man blir glad att mensen kommit". Men med tanke på hur många gånger jag skrivit detta, har ordens mening liksom försvunnit. Det här är en av många gånger jag är glad att mensen kommit.


Är din tillbaka i normal takt borde nästa börja 7 maj och blir isättningen samma dag som sist bör den bli den 23:e maj. Då sitter vi på ett flygplan... Man kan ju hoppas att mensen antingen är lite sen eller lite tidig, alternativt att ägglossningen ser lite annorlunda ut då den är ostimulerad. Annars får det bli i juni.

Tänker att jag ska testa med ägglossningsstickor redan denna cykel, för att få ett hum om hur det ser ut och hur man gör och vilken tid det kan tänkas bli. Eftersom vi blev naturligt gravida relativt omgående då vi började försöka för sisådär fem år sedan har jag aldrig använt ägglossningsstickor. Den graviditeten slutade ju i utomkvedshavandeskap och mina äggledare konstaterades trasiga och någon ägglossning har aldrig behövts tänkas på efter det. Hur gör man? När börjar man? Hur länge håller man på? Vad menas egentligen med "omslag", är det när ägglossningen börjar? Tacksam för alla råd och tips!

5 kommentarer:

 1. Skönt att det händer något nu!
  Det där med ÄL-test är ett mysterium tycker jag. Stickorna visar ju en gradvis ökning av LH medan CB:s digitala säger när LH är som högst. Enligt CB (och övriga tester) är det då och ett dygn framåt man ska ha sex men enligt en fertilitetsläkare (har för mig att jag såg honom på TV 2009 innan vi gjorde vår första IVF) kan det då vara för sent då och därför bör man ha sex dygnet innan detta. Men, jag är verkligen ingen expert på det här området. Tycker du ska rådfråga din klinik faktiskt.
  Önskar dig lycka till med både ÄL-test och tajming i nästa IVF :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med. Ett mysterium... Ska kolla med kliniken när det börjar närma sig.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Rödvin och choklad är ju rena hälsokuren :) Var lat lite till du, kan ju alltid skylla på IVF:en att du inte får springa ;) Fast, du gör ingen stimulering förstås... Äsch, skyll på det ändå ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men hej vännen, är du här? Det har jag slarvigt nog missat. Nu har jag läst igenom dina inlägg sen sist, och först vill jag säga: Fy faaan vad ledsamt att det inte bara kunde fungera direkt den här gången.

  Och vad oerhört skönt att ni har fler ägg i frysen på sjukhuset.

  Kram, vi hörs igen.

  SvaraRadera
 5. Jeane:
  Rena rama hälsokuren ja! Men jag kom igång ändå efter det, lite stolt över mig själv minsann. 1,2 mil denna vecka and counting! :o)

  Tovalisa:
  Finaste du, här är jag! Och det är väl inte slarvigt av dig, hur skulle du kunna veta.
  Tack för att du läst och tack för fina ord. Vår kamp är dock en lätt joggingtur i jämförelse med ert maraton (för att fortsätta på löptemat i kommentarssvaret ovan :o)). Men den här gången kommer ni i mål! Så det så!
  Kram!

  SvaraRadera