fredag 17 oktober 2008

Snabba puckar


Landstinget vs privatklinik. Uppfattningen just nu. Lite rörigare.

När vi var på nybesök diskuterades starten för nästa behandling. Vår tredje. Jag hade nyss haft min sk minusmens och barnmorskan menade att en "vanlig" mens är att rekommendera. I och med att det skulle bli tajt inför jul tyckte hon vi skulle börja på dag 1. Vad jag förstått är det ingen skillnad mellan att starta dag 1 eller dag 21 som vi gjort tidigare. Någon som vet annat?
Dag 1 på nästa mens alltså. Men... när jag tittade i papprena vi fått stod det 19 oktober. Det är på söndag och det är då jag beräknar mens. Första efter minusmensen, den innan startmensen. Är ni med? Knappt jag är det själv.
Jag ringde för att fråga. För att dubbelkolla. Barnmorskan sa "men är det här din minusmens?" Klart det inte är... "Men då kan du ju börja nu. På söndag. Lika bra det om du ska hinna till jul".
Hinna till jul. Om jag börjar på söndag, om mensen nu kommer i tid (jag räknar med det, sist var mensen efter minusmensen bara 1 dag sen) bör jag ju vara klar innan november är slut, inte sant? Till jul borde vi ha testat. Och plussat. Det skulle ju vara världens bästa julklapp!
Som sagt. Lite rörigare. Dom sa en sak vid besök, skrev en annan och sa ytterligare nytt på telefon.
Samtidigt. Dom är trevliga. Det är smidigt att få tag på dom vid frågor. Dom var flexibla när det gäller blodprov osv och låter mig ta det på sjukhuset närmast mig så jag slipper kuska över halva stan till dom bara för ett stick i armen. So far so good.

9 kommentarer:

 1. Novis som jag är på området hänger jag inte med i resonemanget. Men, säger de att du skall börja nu så VAD BRA! Precis som du skriver, det skulle kunna bli världens bästa julklapp. Det håller jag tummarna för!! Jag sprayar för fullt och måste säga att det känns så totalt overkligt. Här om dagen mitt i ett möte trillade en polett ner och jag var tvungen att ringa min man: "är du medveten om att om max fyra veckor kanske vi är med barn?" Man bara tar sin nässpray, som jag dessutom håller på att glömma minst varannan kväll. Fastän jag vill detta så mycket. Helt absurt. Men spännande. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 2. Härligt att få komma igång igen! Vi är fler som hoppas på plus innan jul!

  SvaraRadera
 3. Det är ju strålande nyheter! Åh, vad roligt att ni kommer igång!

  SvaraRadera
 4. Oj jag erkänner - jag fattar inget! Minusmens - vad är det?

  Bra att allt verkar gå som du vill iaf. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag fattar, jag fattar! ;-) Och det är ju jättebra! Hurra!
  Dessutom är vi nästan synkade igen efterssom jag börjar nedreglera två dagar efter dig.

  Härligt! Snacka om julklapp! :-)

  SvaraRadera
 6. Jag fattar inte heller något om minusmens, men säger som Signora det är ju jättebra!! Har själv spraystart idag så nu är vi många som är synkade:) Kram

  SvaraRadera
 7. Söndag! :-)
  Det är sällan man skriver det här i en ivf-blogg, men; Jag hoppas du får mens idag! Nu är vi synkade igen. :-)

  SvaraRadera
 8. Haha, ja jag vet det är inte helt självklart. Med minusmens menar jag mensen jag fick i samband med att vi testade minus. Alltså mensen efter förra behandlingen. Jaja, man hittar på sina egna begrepp på den här krångliga resan, så krånglar man till det ännu mer! :o)

  SvaraRadera
 9. Oj, det var snabba ryck! Men skönt att ni hinner göra en till innan jul, finns ju inget värre än olika högtider och sommarstängningar som förlänger ens väntan!

  Jag fick också börja på dag 1 vår första IVF, men dag 21 nu. Den skillnad som kan bli om man börjar på dag 1 (enligt personalen på SU) är att risken för cystor är större. Men jag klarade mig iaf, så hoppas att du också slipper!

  Lycka till nu!

  SvaraRadera