onsdag 8 juli 2009

Vecka 32 +6

MVC idag. Tillväxtultraljud. Allt har ju sett bra ut hittills. Jag har växt och Knodden har växt som h*n ska, har jag skrivit. Men det är ju snarare min livmoder som växt som den ska, det är ju den som mätts. När nu Knodden mättes är h*n på gränsen till för liten.


Oro...

H*n beräknas väga ca 1650 gram och medel är dryga 2100. Man "godkänner" en felmarginal på 22% och vår Knodden väger 23% mindre än medel-Svensson. 

Allt annat såg dock bra ut. H*n rör sig ju mycket, där fanns gott om fostervatten, moderkakan var där den skulle och h*n är fortfarande fixerad. 

Barnmorskorna sa "oroa dig inte, en del barn ska vara små också, så är det ju, men vi skickar dig ändå vidare till stora sjukhuset och specialistmödravården för en extra koll". Det ska då göras något särskilt slags ultraljud samt CTG (tror jag det heter) där dom kollar hjärtat. Man behöver bekräfta att Knodden får tillräckligt med näring.

"Oroa dig inte". Näe just det. Jag har försökt, men det går såklart inte. Vi som på väg till MVC idag köpte vagn. Det är nu mitt skrockfulla tänkande om jinxande drar igång igen... 

Imorgon 08:30 ska vi vara på plats. Håll tummarna för att allt ser fint ut är ni söta. Jag hoppas av hela mitt hjärta.

7 kommentarer:

  1. Jag håller verkligen tummarna för er! Knodden kan ju faktiskt vara en av de mindre bebisarna helt enkelt. Du verkar ju ganska späd själv. Det kommer säkert gå finfint. Vår lilla hade tagit ett stort hopp uppåt på tillväxtkurvan istället så jag är orolig för det motsatta. Att det alltid ska finnas något att oroa sig för:( Kram z

    SvaraRadera
  2. Nej, jag tycker inte heller du ska oroa dig. Jag har ju varit på sådan kontroll varje vecka sedan vecka 22. Vår lilla tjej var ju också liten då, men har nu vuxit till sig och är alldeles normalstor. Det brukar rätta till sig.

    För ctg fäster man två runda plattor på din mage och så får du ligga där en halvtimma ungefär. Den ena mäter aktiviteten i din livmoder (sammandragningar alltså) och den andra mäter barnets hjärtfrekvens. Den tickar alltså hela tiden och ska vara mellan 120 och 160. När barnet är stilla eller sover är det lägre, när det är aktivt är det högre. Och det pendlar alltså hela tiden.

    Det särskilda ultraljudet är kanske ett sådant där man kontrollerar blodgenomströmningen i moderkakan och navelsträngen? Även den var ju dålig på mig runt vecka 22, men har blivit bättre och bättre för varje vecka.

    Så länge er lilla skrutt fortsätter växa är ju allt bra, men jag tycker du ska se till att få komma tillbaka på kontroller med jämna mellanrum - mest för din egen del kanske.

    Och du, även om det skulle vara dags att plocka ut er lilla knodd nu (vilket det naturligtvis inte är) så kommer h*n att vara tillräckligt stor för att klara sig. Så även värsta scenariot är faktiskt okej nu.

    Mina tummar är dina tummar imorgon! Hör av dig när du varit där!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Håller verkligen alla tummar & tår för er.

    SvaraRadera
  4. Tänker på er och håller tummarna imorgon!

    SvaraRadera
  5. Jag ska tänka på dig imorgon. Det kommer säkert att gå bra och din oro kommer att mildras!
    Ta hand om er!

    SvaraRadera
  6. Håller tummarna allt vad jag kan!

    SvaraRadera
  7. Håller alla mina tummar! Kram.

    SvaraRadera