onsdag 22 juli 2009

Vecka 34 +6

Igår när vi var på middag fick vi frågan "ska ni testa tygblöjor bara för att provocera"? Det ska tilläggas att det var i slutet av middagen och en del alkohol var inblandat (ja inte för min del naturligtvis) annars tror jag inte frågan kommit. Men är det inte konstigt att folk verkar bli just provocerade. Som jag skrev sist är det inget som dissat vår idé som egentligen haft någon som helst erfarenhet av tygblöjor själv, eller ens någon i bekantskapskretsen som gjort det. 


Jag försökte förklara;
Att jag kommer vara den första att erkänna vårt misstag om vi märker att det inte funkar. 
Att vi verkligen bara vill försöka. 
Att det är för att vi tycker det är viktigt för miljön. 
Att tygblöjor idag inte är vad dom varit. 
Att dom är formsydda och har kardborreband och funkar som vanliga blöjor. 
Att man kan lägga ett rispapper i som man sen tar bort (med ev bajs på papperet och inte i blöjan) och blöter blöjan. 
Att man lägger den blöta blöjan i en särskild påse. 
Att blöjan kan ligga där i tre dagar innan den behöver tvättas. 
Att merjobbet alltså är extratvätt, vilket man garanterat kommer få ändå med liten Knodd hemma.

Jag tror dom kanske förstod. Åtminstone lite bättre. Men varför blir folk provocerade? För dom är absolut inte ensamma om att reagera. Blir man lika provocerad av någon som till exempel komposterar? Jag önskar jag orkade kompostera, men jag tycker det är lite läbbigt med matrester som ligger och multnar hemma. Men jag blir inte provocerad av att andra gör det. Varför skulle jag?

6 kommentarer:

 1. Det är verkligen konstigt att man låter sig bli provocerad av en sån sak!? Vi har inte testat tygblöjor, men jag tycker alla som orkar hålla på med det är beundransvärda.

  Själv kväljs jag och äcklas av bajslukten så till den milda grad att jag bara vill stoppa ner den där äckliga blöjan i blöjhinken så fort som möjligt så jag slipper se och tänka på den mer. ;-)

  SvaraRadera
 2. Folk kan då ha åsikter och synpunkter om det mesta...kör på som ni har tänkt, varför ens bry sig om någon vill testa med tygblöjor...

  SvaraRadera
 3. Förlåt, men det är ju skrattretande att folk blir provocerade bara för att ni ska testa tygblöjor.

  Kör ert eget race och följ er övertygelse. Jag har ju så hetsigt temperament just nu så jag skulle nog ställt motfrågan, varför använder ni engångsblöjor och det skulle varit kul att se om någon hade tänkt igenom sitt beslut på samma sätt som ni har gjort.

  Eftersom det är torsdag så sitter jag här och väntar på veckans magbild, hoppas den kommer snart:) KRAM

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också att det är en bra idé även om jag själv aldrig skulle orka med. Som du skriver blir det redan utan tygblöjor en väldans massa tvätt & Adelia snittar på 10-12 blöjor per dygn just nu (hon varken kräks eller rapar ju, men det kommer desto mer i andra änden)... Såg förresten att de sålde ut tygblöjor för halva priset på Barnhuset i Nacka (500 ist för 1000). Kanske kan vara ngt (om ni kör begagnat där också vill säga).

  Vi köpte också i stort sett allt (utom vagn) på blocket. Miljövänligt & väldigt billigt! & av Adelias klädes kommer merparten från bakluckeloppisen i Siggesta (Värmdö) & har kostat 5-10kr st. Hur bra som helst. & hon växer ju ändå ur dem på nolltid. :)

  Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag bara råkade komma förbi här inne. Och jag ville bara berätta att tygblöjor är skitenkelt att hålla på med, och mycket trevligare för barnets rumpa.

  Just nu har vi två tygblöjsbarn hemma, och ja, det blir en del extra tvätt, men det blir färre turer ut till soptunnan med bajsblöjor och färre turer till centrum för att köpa stora otympliga blöjpaket. Så i slutändan undrar jag om det inte hamnar på noll tidsmässigt.

  Man behöver inte alltid använda tygblöjor heller. På natten och om man är borta från hemmet kan man köra med engångs.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Svar på din fråga om tygblöjor.

  Vi började med Imses formsydda och billigaste ytterbyxan och vi var väldigt nöjda. Ett tag fick jag för mig att vi skulle testa lite andra blöjor, och vi testade nog alla möjliga och omöjliga sorter (köpte på Tradera och sålde det som inte var bra för ungefär lika mycket som jag hade köpt) Men nu är vi nog tillbaka vid att Imses faktiskt är det bästa. Möjligtvis med ullbyxa istället för softbyxorna.

  Vid ungefär ett års ålder är det oftast bäst med pocketblöjor eftersom de flesta barm blir som små ålar i den åldern och inte har ro att ligga still när blöjan ska bytas, och Imses är lite omständiga. Problemet med pocketblöjor är bara att de inte håller tätt allt för länge om de inte är superstoppade, och då blir det svårt att ha vanliga byxor utanpå.

  Prova att köpa lite olika sorter på Tradera, blocket eller sjalbarn, om man hittar något man gillar kan man köpa nytt av den sorten.

  SvaraRadera