torsdag 29 september 2011

Vecka 16+0: Spricka, sprack, spruckit

Var hos det här landets motsvarighet till MVC igår. Fick kissa i burk och ta blodtryck. Inga konstigheter. Samtidigt passade jag på att fråga varför man här klassar en IVF-graviditet som en högriskgraviditet.


"Men det är inte därför" sa barnmorskan.
"Jaha, är det för att jag haft ett utomkveds tidigare" frågade jag (och insåg att jag bara dragit slutsatsen att det var IVF som gjort att jag hamnade i högriskgruppen...).
"Nej, det är för att du sprack så mycket vid förlossningen, vi vill att du träffar en läkare som är specialist på sådant".

Okej. Det var ju... bra. Alltså det är ju superbra. Egentligen. Bara det att tanken inte ens slagit mig, att nästa förlossning (om det nu går så väl, peppar peppar) skulle kunna påverkas av det. Ytterligare en sak att oroa sig för då... För det är ju inte så att jag direkt ser fram emot min BB-vistelse som det är. Mer än att jag längtar efter bebis då förstås. Men själva jobbet. Ajaj. Det var tufft sist.

3 kommentarer:

  1. Ja det där med att kissa i en burk är vi ju rätt bra på vid det här laget ;)
    Bra ändå, att de har rutin på "sprickor". Vi IVF:are (och alla andra också för den delen) har förvisso nog med allt som oroar, det behövs verkligen inget mer av den varan. Så du får tänka: skönt att veta att någon har lite extra koll "down there" :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Sv:
    Hö hö sånt händer men tur att du skrev att du blandat ihop vad du skrivit vart för jag blev lite förvirrad ;)

    SvaraRadera