tisdag 24 mars 2009

Vecka 17 +5

Jag hör dom som säger att dom får sådan rosenfräsch hy vid graviditet. Det har inte jag fått. Jag som nästan aldrig har en finne har plötsligt fått en massa små röda blemmor som egentligen bara är röda, dom går inte att klämma och dom finns kvar en halv evighet.


Så när jag och en vän hade en spa-eftermiddag igår valde jag en klassisk ansiktsbehandling. Ja eller valde och valde, det var vad jag fick göra. Varken massage eller kroppsinpackningar var något dom utförde på gravida (huruvida det är dåligt eller inte är något man tvistar om).

Hudterapeuten berättade då att man oftast får antingen fantastisk hy, eller så blir man som jag lite rödblemmig. Och att det inte är konstigt att det händer något. Huden är ju kroppens största organ och den visar hur man mår. Hon sa också att livmoderns zonpunkt är runt käkarna och upp vid sidan om munnen - och det är just där mina blemmor sitter.

Jag har försökt rengöra noggrant, köpt olika typer av peeling och ansiktsmasker - utan resultat. Vilket inte är konstigt, menade hudterapeuten. Så länge hormonbalansen i kroppen är annorlunda än vanligt kommer min hy vara så här. Försöker man torka ut får man hålla på i all evighet för det finns ingen ände. Bättre då att försöka lugna. Ingen peeling - bara fuktgivande och rogivande masker. 

Det var ju... både bra och dåligt. Bra att veta så man slipper göra något i onödan, mindre kul att det är obotbart. Tillfälligt. 

5 kommentarer:

 1. Här är en till som gått miste om den rosenfräscha hyn. Det suger! Brukar ha fin hy i vanliga fall men nu har jag små, röda plitor i ansiktet för att inte tala om brösten och ryggen. Känns så grymt ofräscht. Jag vill inte tvingas gå mer påklädd än nödvändigt i sommar så jag hoppas trots hormongenes ändå att det blir lite bättre av solen. När den nu behagar dyka upp.
  kram z

  SvaraRadera
 2. Ännu en utan perfekt hy... :-( Men jag kan trösta med att det faktiskt blivit bättre de senaste veckorna så det är ju inte säkert att det håller i seig hela graviditeten. Men snygg, fräsch coh vältränad - det lär ju dröja ett tag innan man är där.
  Typ ett år eller så. :-/
  När man slutat amma och därmed sluta läcka och stinka sur mjölk. ;-) Och när man gått ner några kilo och kommer i sina jeans igen.
  LOVA att ni är med och peppar träning till hösten!?!?!?

  SvaraRadera
 3. Jag är absolut med på att peppa träning till hösten! /Z

  SvaraRadera
 4. Absolut! Peppning lär behövas!

  SvaraRadera
 5. Ingen rosenfräsch hy här heller... Har aldirg haft så många blemmor som nu:(

  Hänger mer än gärna med på träningspeppen i höst!!!

  Kram

  SvaraRadera