torsdag 26 mars 2009

Vecka 18 +0

Magen växer och mer med den. Jag börjar känna mig aningens konformad. Svägerskan sa "är du säker på att det bara är en", kollegan (den enda som förutom chefen vet) som försökte försäkra att min magmaskering fortfarande fungerar hyfsat menade att "man tror nog inte du är gravid, bara att du blivit lite tjock" och svågern påstod senast igår att "men nu SER man faktiskt att du är gravid"

Vikten den stiger den med. För mycket? Näe, men det känns ändå så. Från att ha ätit som en myra vid illamåendet krubbar jag nu mer som en häst. Är hungrig mest hela tiden. Kan äta jämt. Försöker hålla det på en hyfsad nivå och för det mesta är det relativt nyttigt. Men en och annan glass, chokladbit eller kaka slinker förstås också ned. 

Vecka 18.

Det är ju inte klokt, men jag mår lite dåligt av att se vågen stanna på 68,5. Det är mer än jag någonsin vägt. Såklart. Helt normalt, jag vet - men... min hjärna har svårt att greppa att jag nu väger nästan 10 kilo mer än vanligt (nej jag har inte gått upp 10 kilo sen graviditeten, hade 4-5 extrakilon från start efter IVF-behandlingen, började på 64 kilo). Herregud, 68,5 ligger fortfarande under för den beräknade viktuppgången (femte månaden: 69,9 kilo) och mitt BMI är ännu inom ramarna för idealvikt eftersom jag är 176 cm lång (har BMI 22,1).

Så särskit farligt är det ju inte, ens om jag inte hade varit gravid, men det känns konstigt när brösten liksom veckar sig mot magen om jag sitter lite krumt. Det gör det. Men jag försöker så gott jag kan att gilla läget. Det kommer ju bli värre liksom! Samtidigt tror jag att det då ändå kommer bli bättre. Jag kommer då se mer gravid och mindre tjock ut och hjärnan kanske har hunnit komma ikapp.

5 kommentarer:

 1. Jag som längtar efter att min mage ska börja synas samtidigt som jag vill dra ut på berättandet så länge som möjligt. Njut nu av din gravida kropp!

  SvaraRadera
 2. Du har jättefin mage!
  Min våg står också på 68,5 och jag är 168 cm lång. Hade man ju kunnat väga även utan gravidkropp, men det är väl själva förändringen som är lite... "jobbig" är väl att ta i, men ovan. Fast å andra sidan behöver vi ju viktuppgången också.
  Äh, så länge man äter hyfsat sunt är antalet kilo inte så noga.

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen så att ju större magen blir, desto smalare kommer du se ut! Nu säger folk till mig att jag bara har en kula på magen fast jag har gått upp drygt 10 kg. Det blir bättre. har också varit nojjig, men det var nog jobbigast i början när vågen började krypa uppåt. Vi går snabbt ner allt efter förlossningen!

  SvaraRadera
 4. Åh, jag önskar du hade mitt synsätt. Jag går och längtar efter att magen ska växa. Din mage ser fantastisk ut. Njut bara!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin mage, och stort grattis till graviditeten!
  Jag har följt din blogg rätt länge men har inte givit mig tillkänna tidigare. Det är härligt att se att det faktiskt fungerar med ivf! Det ger mig hopp nu inför vår tredje ivf. /Alice

  SvaraRadera