tisdag 14 april 2009

Vecka 20 +5

Det har varit en händelserik helg. Till att börja med har ju jag och M varit på kortsemester, vår kanske sista barnfria på många år - ett faktum som känns väldigt konstigt. Vi hade finfint väder några dagar, lite mulet och kyligt några andra. Allt som allt, en härlig tripp. Jag vill också ha berg som fond, marinan runt hörnet och citronträd på bakgården:



Men det är inte allt. Jag har dessutom känt Knodden! Jodå, h*n rör sig så det står härliga till där inne. Först förstod jag inte riktigt vad det var, beskrivningen jag hört från många att det känns som fladder tycker jag inte alls stämmer. Snarare är det som när luft bubblar till i tarmarna, fast längre ner i magen. Lägger man handen på precis när det bubblar till kan man känna Knodden där inne. Fantastiskt!

Mindre roligt är att jag nu även börjar känna av fötterna. Nästan alla som varit gravida har frågat mig om dom svullnat än. Jag har kaxigt sagt "nähä du" och tänkt att det händer inte mig. Men det händer mig. Mina annars så sköna MC-boots kändes trånga i förra veckan. Trånga över fotryggen. Det syntes inget på fötterna så jag tänkte att det kanske var strumporna som legat dumt. Fast idag när jag satte på mig ett par andra väl ingådda stövlar kändes även dom mindre än vanligt. Så det är väl bara att gilla läget. Mina fötter har blivit antingen svullna (fast det inte syns) eller helt enkelt större. Tur sommaren med tygskor och sandaler är på intåg.

Jag har även offentligt outat mig på jobbet. Gjorde det strax innan vi drog. Och under resan i helgen bar jag för första gången kläder som inte dolde kulan. Det kändes lite ovant men också skönt. För första gången kände jag mig gravidtjock och inte tjocktjock. 

Så... semester, sparkande Knodd, stora fötter, outning och gravidtjockkänsla - så kan man sammanfatta min påsk!  

4 kommentarer:

  1. Låter ju som en strålande påsk! :-)

    Fina semesterbilder. Jag blir nyfiken på var ni varit! Citronträd, vatten och berg... Jag kan nästan ana ungefär i vilka trakter. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, vilken härlig påsk ni haft! Kram/Alice

    SvaraRadera
  3. Så härligt, allt på en gång! Visst är de där rörelserna fullkomligt underbara. Förstår också känslan av att äntligen kunna klä sig utan att dölja magen och istället njuta av att visa upp sitt välsignade tillstånd. Kram z

    SvaraRadera
  4. Det ser oemotståndligt ut hörru! Och vad härligt med "bubblet".

    Kram på dig och tack för dina fina ord hos mig, du behövs!

    SvaraRadera