måndag 17 november 2008

Spraydag 20, IVF 3

Det blöder fortfarande. Ingen syndaflod, men en stadig liten stril av ljusrött vattnigt blod.

Jag ringde sjukhuset idag som INTE sa "det är helt normalt, oroa dig inte" vilket förstås gjorde mig än mer nojjig. Istället sa dom "du ska ju ta blodprov imorgon, det säger en del, vänta på svaret på onsdag så vet vi mer".

Aaaahhh... det låter ju inte så lovande, eller? Eftersom jag började spraya på dag 1 i menscykeln ska det ju inte komma någon sk nedregleringsblödning. Den kommer ju vanligtvis då mensen väntas normalt och det är när man börjar på dag 21 i menscykeln.

Det här känns inte alls bra. Först hade jag tänkt skippa träningen ikväll och bara krypa ihop i en liten boll under en filt i soffan, men nu har jag bestämt att vi ändå ska ut på vår löprunda. Det skulle inte vara någon fara, jag frågade syrran jag pratade med. Skönt att rensa hjärnan ett tag om inte annat. Bli trött så jag kan sova utan att vrida och vända mig av orostankar. Dessutom fortsätter jag känna mig fläskig. Det där med att reclaima kroppen har ju gått sådär. Jag har tränat, jag har ätit hyfsat - men ändå - den där viktuppgångsbiverkningen av nässprayen har tagit. Undras hur det gått om jag INTE tränat eller ätit bra. Hur mycket hade jag gått upp då. Nu är det dryga 6 kilo sen i februari, vilket jag tycker känns ENORMT mycket. Söta vännerna säger förstås "det syns ingenting" men när jag såg bilder efter festen i fredags fick jag lite ångest. Det där är inte jag som ser ut sådär. Vore jag gravid så visst, då kan jag glatt lägga på mig 30 pannor om det är så, men det här är bara vägen dit. Eventuellt vägen dit. Peppar peppar...

9 kommentarer:

 1. Brukar inte säga så här men
  "normalt schnormalt!"

  Jag avskyr "det är normalt"-argumentet. Kan de inte säga åtminstone - pga att dina bla blaer är ansträngda så kan det bli lite blod. Eller nåt. Men jag tror inte de vet vad det normala är (mer än att det faktiskt inte är nån fara) så det går väl inte.

  Viktuppgången av sprayningen känner jag igen. Bara senaste två veckorna nu har jag nog lagt på mig tre kilo. Har inte vågat kolla, men jag känner det på kläderna. Hur mycket man än tränar under tiden så går det inte att komma undan. BLÄÄ! Men ja - om det leder till en graviditet så går det hur bra som helst.

  Jag håller tummarna för er!! Kram

  SvaraRadera
 2. De sa att det är normalt och det gjorde dig mer nojjig? Hmm... Jag måste le lite... :-) Vi tycker ju om NORMALT. Normalt betyder bra, helt okej, som det ska vara. Normalt helt enkelt. ;-)

  Efter blodprovet vet du mer. Ja, troligen vet du att värderna är helt normaaala vid en nedreglering och får börja spruta på onsdag.
  Tror jag. Hoppas jag.

  Det där med viktuppgång låter skittrist. Tycker du är duktig som tränar och äter nyttigt. Det kommer löna sig. Kanske inte just under ivf-perioden, men sedan.

  Heja på! Det är normaaaaaaaalt! :-)

  SvaraRadera
 3. Nej nej nej, dom sa INTE att det var normalt. Hade dom gjort det hade jag varit lugn som en filbunke förstås. Det är alltså inte normalt, inget hon på något sätt kunde förklara för mig. Det var vad som gjorde mig mer nojjig.
  Well, på onsdag lär jag få veta mer hoppas jag.
  m.

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är som tränar. Jag har ingen lust att röra på mig överhuvudtaget. Kratta löv på sin höjd...jag är imponerad!

  Hur går det för dig att jobba mitt i alla sprayningar??
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nej, usch så jobbigt att inte få något rakt besked. Du gör helt rätt i att sticka ut och springa för att rensa systemet. Det är hopplöst hur tankarna kan mala och mala och mala...
  Hoppas allt ser bra ut imorgon och att det faktiskt är "normalt"/kram z

  SvaraRadera
 6. Jadu... Jag började också spraya på dag 1 den här gången och fick en riktigt stor blödning efter några veckor. Fast jag tänkte inte ens på att fråga om det var normalt, tog det bara för givet. Men du vet iallafall att du inte är ensam. :)

  Hoppas du får ett lugnande besked imorgon, så att du kan börja med sprutorna. Stooort lycka till!

  SvaraRadera
 7. När jag började spraya på mensens första dag hade jag en äggblåsa som fortfarande utsöndrade hormoner. Jag blev inte nedreglerad förrän de stack hål på den. Jag sprayade sammanlagt i 6 veckor. Hoppas att det inte är en äggblåsa som spökar. En läkare på Sophia nämnde att en äggblåsa kan lura sig kvar, speciellt om man börjar spraya på mensens första dag.

  SvaraRadera
 8. Det är så seeegt med nedreglering. Dessa hormoner som påverkar ALLT, både utsida och insida :-). När det dessutom sätts käppar i hjulet är det verkligen ingen picknick längre. Jag hoppas att du snart är nedreglerad och kan få fortsätta din resa.

  SvaraRadera
 9. Kan tyvärr inte säga ngt som lugnar dig ang. blodet, jag började spraya på dag 1 första IVF:en och blödde inget. Men hoppas du får veta mer imorn!

  Känner så igen det där med vikten, jag har gått upp 10 kilo detta år med IVF:erna, hatar det.... Som du säger: hade det varit pga graviditet så gärna, men nu har det ju varit meningslöst.

  Hoppas allt går bra imorn!

  Kram

  SvaraRadera