lördag 31 januari 2009

Vecka 10 +2

Andra gottar till det en lördagskväll. Handlar snacks, något gott vin, lite choklad kanske. Inte jag. I dryckesväg är det bara vatten som gäller. På mornarna tvingar jag i mig lite pepparmintste mest för att skölja ned gröten med något, lite juice går också bra och det har blivit något glas Ginger Ale. Men helst vatten. Allra helst bubbelvatten. 

Till snacks har jag en ny favorit nu när jag faktiskt kan äta litelite mer. Har inte mått riktigt illa sen i söndags. Mitt nya måste är rostat bröd med antingen gurka eller tomat och örtsalt. Låter kanske torftigt, men jag är glad att ha hittat något att snacksa på:


När det gäller sötsaker är det betydligt värre. Nu borde man väl kanske bara vara tacksam över den ofrivilliga nyttigheten, men det är faktiskt inte roligt att aldrig kunna unna sig. Så jag är glad att jag nu kan få i mig glass. Ett par skedar, sen är min kropp mer än nöjd, men den lilla stunden av njutning är faktiskt guld värd:


Pratade med en vän idag, en tvåbarnsmamma och frågade om hon minns om dom gjorde ultraljud första gången hon gick till MVC. Hon sa nej. Det var till KUB-testet, sen en gång till i vecka 20 och om man ville kunde man köpa sig ett extra i vecka 30. Jag som så sett fram emot att få se att allt står bra till, om det nu gör det, när vi ska på vårt första MVC-besök på måndag. Kanske att det är annorlunda vid en IVF-graviditet? 

Dom senaste dagarna har jag varit lite öm i magen, något som naturligtvis spätt på oron lite. Men jag har ju fortfarande avsmak för en massa mat och hej-hoppsan vad dålig i magen jag är än. Något jag ser som ett positivt tecken såklart, på att allt fortlöper som det ska. Hur knäppt det än låter... 

Gurkmackan och glassen kallar. Min torftiga svullolördag fortsätter! :o)

4 kommentarer:

 1. Torrt bröd, smör och några gurkskivor? Yes, du är definitivt gravid! ;-)

  Men den där smörgåsen får det faktiskt att vattnas i munnen på mig också! Njuuuut! :-)

  SvaraRadera
 2. Vid vårt första MVC besök så gjordes det inget ultraljud utan det var ett frågeformulär som gicks igenom, blod- och urinprov som togs och sen lades planeringen upp med KUB/NUPP och "det stora" ultraljudet. Var också ruskigt sugen på ul då, men fick inget. Har däremot fårr höra att vi IVF-are får ett extra ul runt v 30:)

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Gjorde heller inget ultraljud på första besöket, men då jag sa att jag var orolig och pga av vår IVF historia fick jag ett extra ultraljud kort efter inskrivningen. Sen ett vid NUPP/Kub i vecka 14, ytterligare ett i vecka 18 och sen blir nästa v.31. Allt som allt blir det ju minst 5 st under graviditeten. Mer än en "vanlig" graviditet.

  SvaraRadera
 4. Inget UL vid inskrivningen här heller. Gjorde inte KUB/NUPP så vi fick vänta till v 19. Men det stämmer att IVF-are får ett extra UL (i v 32 enligt läkaren vi träffade på SÖS i torsdags).

  SvaraRadera