lördag 3 januari 2009

Vecka 6 +0

Nyårsaftonen 2008 var den lugnaste hittills sen... ja förmodligen sen innan jag började dricka alkohol helt enkelt. Men vi åt gott. Däremot kan jag inte påstå att min inventering av Systembolagets alkoholfria sortiment visade sig särskilt lyckad. Det vita vinet var okej men alldeles för sött för min smak. Det röda likaså. Cabernet Sauvignon stod det på etiketten. Jomen tjena. Cabernet Sauvignon plus socker plus druvjuice. Smakade... som saft fast äckligare. Ingen hit. När vi väl kommit fram till tolvslaget och skålandet hade jag druckit så mycket sött att jag inte ens klarade av att öppna bubblet. Det fick bli nyårsskål i Ramlösa. Gick det med.

I övrigt har jag mått helt hysteriskt illa hela dagen idag. Inte M så jag misstänker att det har med grynet i magen att göra och inte med något märkligt vi ätit. Det är ett konstigt illamående. Det har varit konstant ihållande sen frukost, men utan att kräkas och, och här kommer det konstiga, fortfarande med vissa hungerkänslor. Det känns som en klump i magen och ibland i halsen utan att jag känner mig spyig och lunchen gick ner utan problem och sedan även en semla!

Det enda som just nu stillar illamåendet är Salta Björnar. Funkar fint. Så länge jag slipper kräkas (har kräkfobi light) kan jag må hur illa som helst och knapra björnar en masse om det skulle vara så.

Sist (men absolut inte minst) räknar vi ned till onsdag. Då är det dags för vårt första "gravid"-VUL. Då får vi veta om grynet sitter rätt, sitter kvar och om knyttet lever... Jag har faktiskt kunnat lägga oron ganska mycket åt sidan under helgerna och glatt mig, men nu ju närmre onsdagen vi kommer gnager den litelitegrann i hjärtat.

Bild lånad från www.godisbloggen.se

8 kommentarer:

 1. Nej, som sagt, alkoholfritt vin är verkligen ingen hit! Tycker det låter som typiskt gravidillamående det du har. Det gäller att hitta nåt man kan knapra på som håller det värsta illamåendet stången. Och sämre saker än Salta Björnar kan man ju tugga på (sa hon som i en herrans massa år åt ett paket Salta Björnar om dagen). :-)

  SvaraRadera
 2. Stort lycka till på onsdag, det kommer säkert att gå jättebra. Mina tummar hålles!! Kram z

  SvaraRadera
 3. Så glad för dig att det har gått vägen. Det kommer att gå fint på onsdag.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. åh vad spännande, jag ska hålla tummarna HÅRT på onsdag! låter jobbigt med illamåendemen jag hoppas att d är ett bra tecken, d känns som d...kramisar i massor!!


  http://smultronpastra.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Du ska vara glad att du skålade i ramlösa, jag provade nämligen det alkoholfira bubblet du också hade köpt och det smakade verkligen inte gott!!

  Håller alla tumamr för er på onsdag:) Kram

  SvaraRadera
 6. Off topic:

  Grunnar på hur du kan vara på dag 6 plus 2 idag, samtidigt som Fertilitetsturisten är på dag 6 plus noll idag.


  Har någon av er räknat fel? Du hade ju äp 4 dec och hon 8 dec.....

  SvaraRadera
 7. Håller tummar och tår för att det går bra för er idag!

  SvaraRadera
 8. En till med lakritscraving! :-) Det går åt en del.

  SvaraRadera