torsdag 15 januari 2009

Vecka 8 +0

Tre goda nyheter:

1. Jag mår illa igen.
Nej det är inte särskilt härligt, men jag känner mig åtminstone mindre orolig över att allt skulle gå åt skogen. Det är inte fullt lika illa som i början, men det är väl också det helt normalt. Som Signora skrev i sin kommentar till mitt förra inlägg "det ska vara värst i början då hcg-värdet stiger som kraftigast".

2. Jag älskar min nya Wii-bräda.
Jodå, jag är 36... och jag fick en sådan "fit-bräda" till vårt Wii-spel i julklapp. Den har nu använts flitigt var morgon i minst 30 minuter. Jag tyckte den verkade urfånig när den lanserades men jag har ändrat uppfattning. Nu när jag inte känner mig helt bekväm med mina vanliga joggingturer (jodå jag vet att det är helt okej, det är bara galna tankar "tänk om grynet skulle skumpa ut...") och inte är en sådan som verkligen tar mig till gymmet är denna fantastisk. Jag kör lite step-up för konditionen, några styrkeövningar, men främst satsar jag på yogan. Med det här måendet passar det också bra. Jag kan verkligen träna när jag vill, jag behöver inte passa några tider, och skulle jag mitt under må alldeles för illa är det bara att pausa. Det här innebär också att jag numera är med våg. Har aldrig ägt en, men här väger man in sig och sätter upp ett mål. Mitt har varit att behålla vikten men med en mathållning som en myra har jag förstås gått ner. Inget jag tänker oroa mig för, det fanns en hel del att ta av efter ett år av IVF plus att det ska vara helt normalt att såväl gå upp som gå ner i början av en graviditet. Embryot får den näring det ska ha oavsett, säger dom som vet. Så här i början.

3. Kick-offen är inställd!
Undras vad folk på jobbet tänkte när jag formligen jublade över besparingen inställd kick-off. Nu behöver jag inte fundera mer på hur jag skulle bli tvungen att mörka mitt icke-alkohol-intag. Men tack för bra tips ändå, Thibb, Zygoten, Tovalisa och Uniflora!

4 kommentarer:

 1. Hmm, det där lät som något intressant. Jag har dock precis gått och gjort av med en hel förmögenhet på ett årskort på gym. Kan tyckas totalt fel i tid när vi, förhoppningsvis (!!), får tillbaka ett ägg från frysen om ca två veckor. Men jag tänker att om jag någon gång igen skall bli starkare och smidigare så är det nu, innan ett ev barn kommer till världen. Är det helt galet tänkt?....

  Vad skönt att kick-offen blev inställd! Hade också oroat mig för något sådant.

  SvaraRadera
 2. Låter skoj med Wii...kanske skulle komplettera med det hemma. Veca 8 redan,tiden går verkligen fort!! kram

  SvaraRadera
 3. Alla goda ting är tre! :-)

  Och det är så hääärligt at höra att du mår dåligt igen! ;-)

  Men VAD är wii? Aldrig hört.

  SvaraRadera
 4. tänkte ge ett litet icke-slkohol-tips för framtiden (du kan ju hamna i situationen igen...)

  under början av min graviditet hade jag stor handväska och i den 2 5dl pet-plaskor, en med alkoholfri öl och en med alkholfritt rödvin. Så direkt efter jag tagi en öl eller ett glas vin lådsas drack jag lite, gick på toa, hällde ut innehållet och fyllde på med mitt egna... INGEN märkte nåt - och jag brukar dricka mycket vin så att aldrig ta ett nytt gas vore misstänkt - så här kunde jag dricka 2-3 glas vin och en öl... och "kissa" mycket...

  SvaraRadera