tisdag 3 februari 2009

Vecka 10 +5

Lukthallisar. Mitt luktsinne har inte bara blivit knivskarpt, det hallucinerar också. Kan man hallucinera dofter? Förmodligen inte, men du förstår vad jag menar.


Inte nog med att jag måste rata restauranger på grund av att ställets lukt inte faller min näsa i smaken, på helgerna ratar jag även egna lägenheten. Nästan. Vi brukar äta varm frukost då, M gör det fortfarande, mitt illamående grejar det inte riktigt än. Men min näsa grejar heller inte lukterna. I söndags vädrade jag ur hela lägenheten men på kvällen tyckte jag fortfarande det luktade prinskorv. M kände förstås ingenting. 

Jag har dessutom tvingat M att byta deodorant, den vanliga funkade bara inte. Jag tyckte plötsligt den stank. 

Men det konstigaste av allt är alltså lukthallisarna. Jag tycker det luktar cigarettrök överallt. Det luktar äckligt, äckligt, äckligt och starkt. Hemma och på jobbet. Den logiska förklaringen borde vara att grannen ibland röker på balkongen och att det röks nedanför mitt fönster på jobbet. Om det inte vore så att vi har vår balkongdörr stängd och jag känner cigglukten även från andra sidan lägenheten. Och om det inte vore så att även fönstret på jobbet är stängt och det dessutom är sex våningar ner till närmsta rökare. 

Jag hallucinerar alltså dofter. Normalt? Skulle inte tro det. 

4 kommentarer:

 1. Hihihi, jag skulle säga att du är helt normal för jag är nämligen precis likadan:)

  Jag håller på att driva Joakim till vansinne med alla lukter jag inte längre klarar av och mat jag numera vägrar att äta... Värst för mig också är cigarettröken, håller andan när jag går förbi någon som röker och lyckas även snappa upp rökdofter här hemma fast att jag vet att ingen röker...

  Så jag tror helt enkelt att vi är två helt normala gravida kvinnor:)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer! Jag höll på att bli tokig i början för jag tyckte det luktade rök överallt (jag rökte visserligen innan jag blev gravid, men nu kräks jag av bara tanken). Jag skäller på maken för att han stinker - för att ngn rökt bredvid honom på busshållplatsen... Thai- & Kinarestauranger klarar jag inte (tror det är fisksåsen). För att inte tala om rödvin... URK! & trots att illamåendet i stort sett är borta fortsätter denna luktterror. Så det är nog bara att gilla läget... :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Påminner om en dansk film, Den enaste ene, där en person går omkring och säger att det luktar lök...Det visar sig sen att hon är gravid...!

  SvaraRadera
 4. Hahahaha, kan se dig framför mig där du spankulerar runt och sniffar misstänksamt i luften. Fast jag förstår att det egentligen inte är något att skratta åt, det måste vara skittröttsamt för dig.
  Skönt förresten att få en bra barnmorska, och skönt att dina värden var bra och allt i övrigt normalt.
  Kram på dig.

  SvaraRadera