torsdag 12 februari 2009

Vecka 12 +0

Vecka tolv. Otroligt. Men visst är det så att den här veckan ska ta slut innan man kan pusta ut? Ja inte pusta ut, men ni vet vad jag menar. Fast samtidigt, när vecka 12 börjar går man ju egentligen in i den trettonde... Förvirrande. Jag kommer då inte känna mig det minsta säker förrän knodden (M:s benämning) ligger hos oss i sängen, men kanske lite mer om KUB-ultraljudet nästa torsdag går bra.


Tolv veckor. När jag har hört det tidigare har jag tänkt "tolv veckor, precis i början av graviditeten". Det låter liksom lite mindre än vad det är i verkliga livet. Man borde säga "dom kritiska tre första månaderna" istället för "tolv veckorna". Tre månader låter ju så länge som det är, lääääääänge. Medan tolv veckor låter som... som ett par veckor och lite till typ. Eller är det bara jag som är knäpp? Kanske... 

Läste om fostret i vecka 12 för M som tog till sig meningen "matsmältningssystemet klarar nu att tillgodogöra sig glukos." 

"Ingen mer semla för dig då, knodden kan suga i sig socker" var hans reaktion. Men eller hur?! Försök hålla mig från semlor den som kan! :o)

8 kommentarer:

 1. Visst är "semlesuget" galet, jag har det likadant!!! Klart knodden ska ha det himmelska bakverket;)
  Som jag förstått det minskar risken för missfall efter 12 fullgångna veckor alltså 12+0. Härligt att vara där, men jag förstår att det kommer att kännas ännu lugnare efter KUB.
  Kram z

  SvaraRadera
 2. Vad kul att det har gått bra för dig!! Jätte härligt att se! Hoppas du mår bra och att det inte blir allt för jobbigt. *kram*

  SvaraRadera
 3. Ja egentligen borde du kunna "pusta ut" redan nu eftersom du har gått 12 hela veckor nu:) GRATTIS!

  Klart att du inte ska hoppa över semlorna, det är ju livsviktigt för oss under de kalla och grå vintermånaderna;) Kram

  SvaraRadera
 4. Män och deras sätt att tolka det de läser :-) Klart ni ska mumsa på semla!!

  SvaraRadera
 5. Jag har för mig att de där 12 veckorna egentligen kan minskas till 9. D v s de flesta foster som blir missfall dör innan vecka 9 är slut men sen kan det ta några veckor innan de stöts ut. Det är iofs bara en tröst om man (som jag fick göra) får se sitt foster på VUL där runt vecka 9.

  Men jag håller med dig. De där 12 veckorna låter som de skulle gå så fort, men de är evighetslånga! Jag håller tummarna. För varje dag som går minskar ju risken!

  SvaraRadera
 6. Grattis till 12an!

  Japp här ska odlas blåsor ;P

  Vad gör ni i helgen? vi ska mysa och planera lite bröllop ;P

  kramis!

  http://smultronpastra.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Klart du ska äta semlor, det finns ju inget godare!

  Det är så roligt att läsa att det går bra för er, jag hoppas att det blir vår tur snart också.

  *Kram*

  SvaraRadera
 8. Mumsa semlor, det är du värd.
  Ta hand om dig och lilla hjärtat nu!
  Kram Pez

  SvaraRadera