måndag 16 februari 2009

Vecka 12 +4

Godis har ju inte varit min last hittills under graviditeten. Lite lakrits i början, men annars inget. Jag som är en riktig godisråtta i vanliga fall, särskilt fin choklad, får illamåendekänslor bara jag tänker på praliner. Men så var jag på en förhandsvisning förra veckan och fick en sådan här påse i handen (se ovan) och vips innan jag ens förstått vad som hänt - var den slut! Sötsura vingummin, det är tydligen min grej.


Sötsurt överhuvudtaget verkar funka, för när vi fick citronmarängpaj hemma hos mamma och pappa i helgen slank det ner både en och två bitar av den med. Blev för övrigt lite illa till mods där under middagen. Det var (förutom mamma och pappa förstås) jag och M, mina bröder med respektive och barn och det började pratas om vad som komma skall för oss. I min värld är det fortfarande "vad som FÖRHOPPNINGSVIS komma skall" i deras bara "komma skall". 

"Ska ni ta reda på om det är en pojke eller flicka?" 
"Vilka namn har ni pratat om?"
"27 augusti, då blir det nästan samtidigt som lilla M (brorsdottern)."
Osv osv osv. 

M som är mycket mer "där" än vad jag är svarade glatt och deltog i diskussionen medan jag blev mer och mer tyst för att till slut inte säga något alls. Det enda som snurrade i min hjärna var "tänk om det inte finns något hjärtljud där på torsdag". Tänk om... jag måste sluta tänka "tänk om..."

Torsdag och KUB-ultraljud. Jag är nervös. Jag vill förstås ha ett bra resultat, men mest av allt vill jag se ett hjärta. Ett hjärta som slår tickelitackelitock. 

4 kommentarer:

 1. Jag reagerar precis likadant som du. När alla i omgivningen pratar om det som komma skall tänker jag bara om, om, om. Och den sursöta vingummifasen har jag också gått igenom. Vet inte hur mycket surt godis som passerat mitt gap. Hade påsar överallt, i bilen, i köket, i sovrummet vid tv-soffan. Lite överdrivet kanske, men nu har det lugnat sig något.
  Oj, vad jag förstår hur oroligt det är inför KUB, men kommer att gå finfint!! Har du lämnat blodprovet i förväg så du slipper gå och vänta på slutresultat efteråt? Kram z

  SvaraRadera
 2. Hoppas allting går bra på torsdag! *håller tummar o tår*

  FET gick bra idag, har bloggat lite om det ikväll :)

  Kram!!

  SvaraRadera
 3. Men gumman, att du ska behöva vara så orolig. Förstår att du är nervös, men vi är ju så många som håller på dig så det kan inte gå annat än bra :D

  Mmm... förresten låter det jättegott med sötsura vingummin, jag vill också gå på sådana förhandsvisningar.

  Kram på'rej

  SvaraRadera
 4. Om du har lämnat blodprov i förväg så brukar man få hela slutresultatet direkt. Svar på bara ultraljudsdelen får ni garanterat direkt. /Z

  SvaraRadera