tisdag 16 december 2008

Ruvardag 10, IVF3

Man blir ju förbannad.

Läser om en kvinna som för ett år sen sökte hjälp för barnlöshet, som uppgett att hennes mens var två veckor sen, men som ändå skrapades efter att man sett cellförändringar i livmodern. Först i efterhand upptäckte man att, oj hoppsan, det var ett foster man skrapat bort.

Nu kräver Socialstyrelsen ändrade rutiner, men... artikeln avslutas med "Det vetenskapliga rådet på Socialstyrelsen tror inte att det inträffade inneburit några men för patienten och att hon bör kunna bli gravid igen."

Ursäkta?! Det var alltså ett år sen och hon har inte blivit gravid igen? Och när hon sökte för ett år sen gjorde hon det för att hon trodde att hon inte kunde bli med barn och nu tror dom att det INTE inneburit några men för kvinnan? Näe hon har säkert känt sig hunkydory och tänkt att "jaja, shit happens". Men eller hur? Man blir ju förbannad.

3 kommentarer:

 1. Ja tjena! Stackars kvinna :(

  SvaraRadera
 2. Det låter ju helt fruktansvärt, vilken sorts människor sitter i Socialstyrelsen egentligen??

  Mitt i detta måste jag bara säga grattis till de goda nyheterna igår, dubbelt upp M!!

  Hoppas du mår bra och att du inte tröttnar på all avokado och sparris du äter :) Kram

  SvaraRadera
 3. P.S Har inte berättat för min chef ännu, förberedde dock mig för att göra det idag, vilket medförde magont hela morgonen. Sen infann sig inte tillfället bara. Jag lovar att återberätta hennes reaktion när jag väl vågat.

  SvaraRadera