torsdag 25 december 2008

Vecka 4 +5

Dagen efter.

Jodå, nog är julen en magisk tid, som jag skrev igår, men den traditionella julmiddagen har ändå alltid något Norénskt över sig. Trots positivt gravidtest i måndags var julaftonen med alla glada barnfamiljer som vanligt litelite jobbig.

Pappan som tränger sig vid smörgåsbordet med orden "jag har två barn att ta hand om, jag får tränga mig, haha" och mamman som svarar "jag med och vet du, jag ser SÅ fram emot när syrran ska få sitt första så jag kan säga till henne att 'vänta du bara till du har två, ett är rena rama semestern' haha". Den andra pappan kontrar med "jag har föreslagit att vi ska skaffa en tredje, för att då kunna säga hur enkelt det var med två, haha".

Haha på dig... själv skulle jag bli lycklig över att kunna få ETT barn.

Jag hoppas att vi är på god väg, men oron finns såklart där varje gång det hugger till i magtrakten, eller molar, eller drar. Varje gång jag går på toaletten fruktar jag fortfarande blod.

Men blandat med det är jag lyckligare, såklart. Lyckligare än tidigare jular, men jag hade trott det skulle vara lättare ändå. Tänk också att ingen frågade. Alla släktingar är inte införstådda i vår situation men ingen undrade varför jag tackade nej till snaps, öl, vin och sen både kaffe och avec. Jag tror inte ens någon reagerade. Det var lite skönt. Att slippa.

Något som störde lite dock var att jag inte kollat löjrommens vara eller icke vara. Alltså, får man som gravid äta den eller inte? Jag vågade inte chansa och passade även på det bästa jag vet. Någon som vet? Måste jag tacka nej till löjrommen även på nyårsafton?

4 kommentarer:

 1. Vem vet, folk kanske inte vill fråga pga av rädsla att göra er ledsna...
  När har du tänkt berätta för dina nära?
  God fortsättning
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, men JAAAAAAAAAAAAA! :-) Jag viste väl att du var gravid!!! Massa varma grattis!!!

  Jag kom just hem från julfirande med släkten och har varit nyfiken så jag kunnat spricka, så jag var tvungen att logga in och kika nu mitt i natten. Nu vet jag!
  Skriver mer imorgon, men GRATTIS igen!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad är det jag läser?!!

  GRATTIS!!!! =)

  Kände på mig att det hade funkat denna gång för er!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Man får äta löjrom när man är gravid, tack och lov. Ät och njut!

  SvaraRadera